onsdag 24 juli 2013

Sälen resa och lite av varje...tisdag 23 juli

Sommaren rullar på och vädret är fantastiskt, det blir inte mycket gjort av tänkta "projekt" som att röja inomhus med garderober och sånt man borde göra några gånger om året iallafall...Nixpix!
 Istället stack vi iväg på en liten roadtrip till lägenheten i Tandådalen i Sälen över en långhelg och kom hem i söndags. Det var en ny upplevelse då jag och även resten av min familj bara upplevt fjällen på vintern!
Men det var riktigt fint och jag kan förstå att de som gillar friluftsliv, cykling, fiske och plocka bär gillar fjällen by summer. Själv tyckte jag det räckte ganska bra med en långhelg! Jag är inte någon friluftsmänniska på det sättet mer än att jag tycker det är ganska skönt att gå ut med hundarna....om jag inte hade hund hade jag nog inte gått ut så mycket ;-)
 Hursomhelst var det mysigt att komma upp, vacker karg natur och vi hade jättetrevligt, vädret var fantastiskt om än lite svalt på fredagen men jättevarmt på lördagen...Tiden spenderades med att gå mycket i backen utanför dörren med hundarna.
Nick cyklade några hårda pass i skogen b la i kända cykelbanan Rörbäcksnäs med kompisen Fredrik som bor och jobbar  i Sälen med sin familj- som vi sen umgicks med båda kvällarna vi var där. En kväll gick vi på O`Learys på Experium och en kväll hemma hos dem med Bbq-hur trevligt som helst!
Söndagen tog vi en liten extra omväg hem med mindre landsvägar för att besöka en av mina systrar (jag har två och båda har gård det är lite kul och båda köpte gård i år :-) ) Anki och hennes man Anders som köpt en Hälsingegård i Lingbo, Ockelbo!
Det är ett renoveringsprojekt och de bor inte där ännu, utan är där på helgerna och renoverar så det ryker om det! Det kommer blir sååå bra och potentialerna är stora med deras drivkraft, det ska bli spännande att följa!
Ni som har Facebook kan gå in och Gilla på Lindarnas Gård och se hur det växer fram. Vi stannade en stund för rundvandring (det är stort på 22 hektar) med koll i hus och lagårds och marker inte utan att jag blev lite avis men jag kan ju alltid åka dit liksom som hos min andra syster Stina som har en hästgård i Nykvarn som heter Dammen Gård och satsar på det området...jag har det bästa av alla världar :-)
Nåväl efter kaffe och bullar och rastning av hundar så begav vi oss hemåt och kom hem runt 8 tiden på kvällen lite lagom mosiga -men nöjda med helgen!
Denna vecka fortsätter vädret att gå upp i temp, idag var en mellandag med blåst och mulet och då fixade jag  pass till barnen och handlade och såna grejjer...imorgon är det lite jobb och sen blir det bad på klipporna om det blir så varmt som de säger idag! Här kommer ett gäng bilder i ungefär samma ordning jag berättat..en är gjord i Instagram och visar ungefär samma vinkel i årstiderna vinter vs sommar :-)







































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar